Mladíci loupili na farách a okradli dokonce i tři krále

KROMĚŘÍŽ – Kroměřížským kriminalistům se podařilo dopadnout trojici mladíků ve věku 17, 20 a 21 let, kteří v uplynulých měsících vyloupili několik far, okradli dvě ženy, a navíc také koledníky Tříkrálové sbírky. Všichni skončili ve vazbě.

Část kořisti, kterou zloději odcizili z far. foto: PČR

„První budovu fary vykradla trojice mužů koncem října loňského roku v Morkovicích. V listopadu se vloupali do fary v Prusinovicích a v lednu v Kelči a Boršicích na Uherskohradišťsku. Mezitím provedli vloupání do far v jiných krajích,“ uvedla mluvčí policie Lenka Javorková.

Výrostci brali vše, co jim přišlo pod ruku – cenné sochy, svícny, ale také fotoaparáty, peníze a například elektrickou kytaru. Kořist odcizená z far měla hodnotu sto tisíc korun.

Vloni v listopadu přepadl trojlístek dvě ženy v Holešově a snažil se jim ukrást kabelky. Vrcholem jeho zločinecké kariéry byla akce v Litomyšli, kde mladíci okradli koledníky Tříkrálové sbírky o sedm tisíc korun.

„Všechny tři pachatele zadrželi kroměřížští policisté z oddělení obecné kriminality minulý týden v místě bydliště v obci na Kroměřížsku. V případě prokázání viny hrozí mužům až desetiletý trest odnětí svobody, přičemž u mladistvých se zpravidla ukládá poloviční trestní sazba,“ dodala Javorková.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Pivovar Maxmilian
INZERCE
Radio Haná