Gambler vybílil seniorce účet. Věřila mu

OKRES – Případem odporného lidského hyenismu se zabývá kroměřížská policie. Kriminalistům se podařilo zadržet muže, který téměř slepou seniorku připravil o část životních úspor. Přitom se do její přízně vloudil tvrzením, že je hodný člověk a chce pomáhat. Poté, co ženě několikrát vysmýčil a zašel nakoupit, jí „pomohl“ také od peněz, které prohrál v automatech.

„Během své poslední návštěvy pachatel ženu zamkl v bytě a vypnul jí mobilní telefon. Seniorka si po třech dnech přivolala pomoc tím, že z okna vyhodila papírek se vzkazem a prosbou o pomoc,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Důchodkyně událost na policii neoznámila. Ozvala se až poté, co si z účtu chtěla vyzvednout peníze. Její údajný přítel seniorce konto vyluxoval a odcizil z něj sto tisíc korun.

„Muž peníze prohrál v automatech. Uvedl, že věřil ve výhru a peníze chtěl ženě vrátit. Dále tvrdil, že ženu v bytě nezamkl schválně, ale doufal, že má majitelka náhradní klíč. Cítil se provinile, a proto se do bytu nevrátil,“ dodala Kyšnerová.

Kromě toho vyšetřovatelé muži prokázali ještě vloupání do řadové garáže. V součtu mu hrozí pět let vězení.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná