Mladík sdílel videa na internetu. Jde po něm policie

KROMĚŘÍŽ - Do pořádného maléru se dostal teprve osmnáctiletý mladík z Kroměříže. Policie ho viní z porušování autorských práv a hrozí mu pětileté vězení. Student se prohřešil sdílením videí na internetu. Kriminalisté z odboru hospodářské kriminality na případu pracovali více než rok. Součástí šetření byla i domovní prohlídka v bytě podezřelého.

„K únoru letošního roku zpřístupnil mladík na internetu 76 filmových titulů, ačkoli od jejich tvůrců neměl souhlas s udělením autorských práv. Škoda, kterou tím způsobil, dosahuje zhruba jeden milión a tři sta tisíc korun,“ doplnila k případu podrobnosti mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Policie provedla v bytě podezřelého domovní prohlídku a zabavila mu počítač, na kterém byly filmy uloženy. Na webu je měl mladík sdílet zhruba dva roky. Policisty o možném porušení zákona informovala soukromá společnost, která se ochranou autorských práv zabývá.

„Nejde o první takový případ, který policisté v regionu řešili. Rodiče by měli dohlížet na to, co jejich děti na internetu dělají. Někdy může k porušení zákona dojít i nevědomky běžným stahováním dat,“ upozornila Kyšnerová.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná