Kapsáři se utrhli ze řetězu. Pocítili to návštěvníci výstaviště v Kroměříži

KROMĚŘÍŽ – Čtyři lidi okradli kapsáři během prodejní akce na výstavišti v Kroměříži. Nepozorovaně je obrali o peněženky, doklady i platební karty. Celkem si tak přišli na kořist v hodnotě osmnáct tisíc korun. Policie varuje, že po propuknutí předvánoční nákupní horečky může počet obětí ještě narůst.

Kapsáři mají nejraději supermarkety. Policie tam proto provádí preventivní kontroly a zákazníkům radí, jak zlodějům nedat šanci. foto: PČR

„Co se týče posledních událostí na výstavišti Floria, tak způsob provedení krádeží byl ve všech případech podobný – pachatelé lidem odcizili peněženky buď z kapsy kalhot, nebo z bundy,“ uvedla mluvčí policie Barbora Balášová.

Polovinu okradených osob tvořili zákazníci, druhou půlku samotní prodejci. Kapsáři se podle policistů zaměřují nejraději právě na kapsy kalhot, kabelky přes rameno nebo na batohy.

„Apelujeme na občany, aby byli ostražití a nestali se dalšími oběťmi. Zloději si vybírají místa, kde se pohybuje větší množství lidí, například nákupní centra, prodejní prostory, hromadné dopravní prostředky, sportovní a kulturní akce, zámky a muzea,“ dodala Balášová.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná