Mohla to být láska jako hrom. Nakonec se z námořníka vyklubal podvodník

KROMĚŘÍŽ – O část úspor přišla v průběhu Vánoc žena z Kroměřížska, která naletěla podvodníkovi. Ten se vydával za námořníka, který se plaví na Maledivy. Postupně přes Facebook získal nejen její důvěru, ale také osobní údaje a nakonec i peníze.

Vymyšlená historka podvodníka byla vskutku originální. Ženě tvrdil, že jejich loď napadli piráti. Nepřátelský útok se sice posádce podařilo odrazit, na blízkých ostrovech ale není banka, kde by si muž mohl svoji uchráněnou hotovost bezpečně uložit.

„Pachatel proto ženě navrhl, že peníze pošle do úschovy jí. Balíček s bankovkami měl skončit v Itálii, doručení do Česka už měla zaplatit oslovená žena,“ uvedla k případu podrobnosti mluvčí policie Simona Kyšnerová.

Na smyšlených poplatcích a daních zaplatila Kroměřížanka přes dva tisíce euro. Žádný balíček s penzi jí nakonec nepřišel, a věc proto ohlásila na policii. 

„V souvislosti s tímto případem upozorňujeme na to, aby byli lidé při komunikaci přes internet mimořádně opatrní. Podvodnici vystupující pod skrytou identitou jsou často velmi přesvědčiví,“ varovala Kyšnerová.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná