Adrenalinový závod rozdělil Kroměříž ještě předtím, než odstartoval

KROMĚŘÍŽ – Adrenalinový závod Spartan Race, na který míří stovky lidí z celého Česka, vzbuzuje v Kroměříži kontroverze. Sportovní podnik se ve městě uskuteční už tento víkend a lidé se bojí, že přispěje k rozšíření covid-19.

„Kvůli aktuální situaci by bylo zodpovědné akci zrušit a nenadřazovat byznys soukromé firmy nad zdraví účastníků a obyvatel Kroměříže. Chtěl bych apelovat na občany, ať raději na závod nechodí ani jako diváci,“ uvedl Jaroslav Němec, starosta Kroměříže.

Pořadatelé Spartana ujišťují, že dohlédnou na dodržování všech nařízení, která s koronavirem souvisí. Kroměřížsko patří mezi místa s nejnižším výskytem covid-19, a konání závodu proto nemůže zakázat ani krajská hygiena. Téma rezonuje hlavně na sociálních sítích.

„Hysterie... Jestli se někdo bojí, že na Spartanovi, ale i kdekoliv jinde, onemocní covidem, ať zůstane doma, nevytahuje paty, nosí respirátor a neopruzuje ty, kteří chtějí žít, bavit se, sportovat...,“ píše Zbyněk M. v jednom z facebookových příspěvků kroměřížské radnice.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná