Starosta Kroměříže už ministerstvo žalovat nechce

KROMĚŘÍŽ – Ačkoli ještě před pár týdny starosta Kroměříže Jaroslav Němec tvrdil, že bude požadovat odškodné za neoprávněné stíhání svojí osoby, teď od žaloby upustil. Chce se prý věnovat práci pro město. Policie starostu vyšetřovala kvůli zakázce na právní služby pro společnost VaK. Státní zástupce nakonec stíhání zastavil.

„Chci se naplno soustředit na práci pro město a na tuto záležitost jednou pro vždy zapomenout. Přemýšlel jsem o tom, a dospěl k názoru, že nechci věnovat čas a energii soudnímu sporu. Finanční újmu jsem kvůli trestnímu stíhání neutrpěl a zastavení trestního stíhání rozhodnutím státního zástupce je pro mě dostatečnou satisfakcí,“ uvedl Němec.

Policie starostu vinila ze zneužití pravomocí úřední osoby. Pochybit měl tím, že smlouvy na právní služby pro společnost VaK nezadal jako jednu zakázku, ale postupně – tedy dráž. Šetření případu trvalo šestnáct měsíců, vloni ho státní zástupce zastavil jako neopodstatněné.

Zatímco starosta Němec se možné náhrady škody vzdal, město Kroměříž nikoli. Po ministerstvu vnitra chce 300 tisíc korun za právní služby, které mu v souvislosti s celým sporem vznikly.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Pivovar Maxmilian
INZERCE
Radio Haná