Po školách končí s provozem i knihovna a sportoviště. Některé autobusy nevyjedou

KROMĚŘÍŽ – V souvislosti s koronavirem se kroměřížská radnice rozhodla uzavřít městskou knihovnu. Už předtím na popud vlády zůstaly mimo provoz všechny školy s výjimkou mateřských. Od pondělí 16. března navíc Zlínský kraj omezuje autobusovou dopravu.

„Zcela zavřená je Knihovna Kroměřížska, turistické informační centrum a také všechna městská sportoviště. Ruší se i pronájmy pro dospělé v prostorách základních škol a domu kultury. Radnice také zrušila veřejné fórum k prioritám města, které se mělo konat v úterý 17. března,“ uvedl mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

V souvislosti s uzavřením škol přistoupil Zlínský kraj k omezení autobusové dopravy. Nebudou vyjíždět spoje, které obvykle vozí děti do a ze škol.

„Omezení autobusových linek se týká především ranních a odpoledních spojů, které budou jezdit v prázdninovém režimu. Ten bude platit do odvolání, minimálně však čtrnáct dnů,“ uvedla mluvčí kraje Adéla Kousalová.

Mimořádné opatření vlády ruší také všechny akce s účastí nad třicet osob. Padá tak naprostá většina sportovních zápasů i kulturních programů.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná