Během víkendu přibyli další nakažení. Je jich už dvacet

OKRES – Už dvacet lidí nakažených koronavirem registrují hygienici ve Zlínském kraji. Kroměřížský okres nehlásil v pondělí 16. března dopoledne ani jeden případ. Podle zdravotníků se ale může situace rychle změnit.

„Apeluji na občany, aby dodržovali nařízenou karanténu,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Podle dostupných informací není ani jeden z nakažených ve vážném stavu. Stejně jako u jiných případů v Česku, jsou lidé léčeni doma.

V souvislosti se šířením COVID-19 omezují všechny úřady v okrese provoz. Vláda rovněž v neděli 15. března omezila volný pohyb osob.

Vývoj nákazy ve Zlínském kraji

Pondělí 16. března – dalších 5 potvrzených případů. Jedná se o čtyři osoby z okresu Uherské Hradiště a jednu ze Zlína.

Neděle 15. března 2020 – 2 potvrzené případy, jedná se o 2 muže z Uherskohradišťska, kteří mají potvrzené onemocnění Covid-19 kontaktním přenosem.

V pátek 13. března 2020 – 8 potvrzených případů, jedná se o 2 ženy - matku s dcerou, dále jde o tříčlennou rodinu – rodiče se synem, kteří mají vazbu na potvrzený případ z Olomouce a další 2 muže a 1 ženu.

Ve čtvrtek 12. března 2020 - 2 potvrzené případy, jedná se o 2 ženy z Uherskohradišťska, jedna žena přicestovala z Irska, druhá žena přicestovala z Rakouska.

Ve středu 11. března 2020 2 potvrzené případy, jedná se o ženu z Rožnova pod Radhoštěm, která se vrátila z italské Val Gardeny. Průběh nemoci je velmi mírný a žena je doma. Tento případ nesouvisí s v pondělí prvním potvrzeným případem v Rožnově. A dále se jedná o muže z Uherského Hradiště.

V pondělí 9. března 2020 se potvrdila nákaza u ženy z Rožnova pod Radhoštěm.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná