Respirátory nejsou, roušek je málo. Radnice prosí o pomoc

Pracovníci pobytových sociálních služeb ve Zlínském kraji obdrželi už téměř pět tisíc roušek. Ty ale před koronavirem nechrání, pouze zabraňují jeho šíření. Účinnější respirátory, kterých je velmi málo, distribuovalo hejtmanství pouze do nemocnic a záchranářům – a to ještě ve velmi omezeném počtu. Ochranné pomůcky zoufale chybí v Kroměříži.

Senioři patří mezi koronavirem nejohroženější skupinu. Roušky a respirátory na jejich ochranu chybí. foto: red

„Prosíme všechny o pomoc a podporu. Ti, kteří mají možnost a podmínky, mohou ušít a posléze darovat ochranné roušky, aby nám pomohli ve složité situaci. Roušky musí být z bavlněné látky, abychom je mohli vyvařovat a dezinfikovat. Přes 450 pracovníků se stará o téměř 700 klientů a my jsme doposud od státu neobdrželi ani jeden kus ústní roušky,“ dodala ředitelka Sociálních služeb města Kroměříže Dagmar Klučková.

Omezenou dodávku roušek a respirátorů dostal Zlínský kraj. Roušky šly k pracovníkům pobytových sociálních služeb, respirátory do nemocnic a záchranné službě.

 „Další dodávka respirátorů se dle sdělení ministerstva zdravotnictví očekává ve dnech 19. – 20. března. Pro ostatní poskytovatele zdravotních a sociálních služeb budou zřízena výdejní místa v jednotlivých obcích s rozšířenou působností. V těchto výdejních místech však v současné době nejsou žádné respirátory,“ upozorňuje na svých webových stránkách krajský úřad.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná