Radnice nařizuje povinné nošení roušek. Lidé si je mají vyrobit

KROMĚŘÍŽ – Kroměřížská radnice nařídila občanům nosit při pohybu po městě i jeho místních částech roušky nebo jiné ochranné pomůcky. Těch je přitom nedostatek a lidé si je podle radních mají vyrobit svépomocí. Stejné omezení od čtvrtka zavádí celoplošně i vláda.

„Nařízení, které má přispět k zamezení šíření koronaviru, schválila městská rada. Platit začne o půlnoci ze středy 18. na čtvrtek 19. března do odvolání,“ uvedl mluvčí města Jan Vondrášek.

Potíž je, že roušky jsou nedostatkovým zbožím a běžní lidé si je nemají šanci zakoupit. Radnice lidem radí, že místo roušky si mohou ústa provizorně zakrýt třeba šátkem nebo šálou.

Panika z koronaviru dosahuje vrcholu. Na sociálních sítích kroměřížské radnice se už objevily nenávistné komentáře adresované lidem, kteří roušku nenosí.

Pomoc pro seniory

Seniorům je k dispozici nová městská služba, která jim zajistí nákupy základního zboží. „Nakupováno bude jídlo, drogistické potřeby, léky a zdravotnické potřeby do částky 500 korun na osobu. Zajištění nákupu a dovoz je bezplatné, hradí se pouze hodnota nákupu,“ dodal vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Radovan Klabal. Službu si senioři mohou objednat na telefonním čísle 720 744 884.

Na Kroměřížsku mají pozitivní test na koronaviru dva lidé, jejich zdravotní stav je podle lékařů dobrý a léčí se doma.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná