Kvůli koronaviru se o prázdninách otevře více školek

KROMĚŘÍŽ – Zatímco obvykle bývá na konci července v provozu jen jedna mateřská škola v Kroměříži, letos to budou dvě. Důvodem je velký zájem rodičů o umístění dětí ve školkách. Řada dospělých si totiž dovolenou vyčerpala v průběhu koronavirové epidemie.

„Dvě mateřské školy otevíráme mimořádně v souvislosti s koronavirem ve snaze pomoci těm rodičům, kteří si dovolenou vyčerpali během nuceného přerušení provozu školek v krizovém období nebo těm, kterým zaměstnavatel v této souvislosti neumožnil čerpat dovolenou během prázdnin a kteří nemají jinou možnost, než umístit děti do školky,“ uvedl Jiří Pánek, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy kroměřížské radnice.

Všechny kroměřížské školky budou otevřené v době od 1. do 10. července a od 17. do 31. srpna. Od pondělí 13. do pátku 31. července zůstanou v provozu MŠ Gorkého, kam je k prázdninové docházce přihlášeno 92 dětí, a MŠ Mánesova, kam by mělo chodit v uvedeném období 28 dětí. Od pondělí 3. do pátku 14. srpna pak bude fungovat MŠ Páleníčkova, kde počítají s docházkou 65 dětí.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná