Na náměstích se rozzáří vánoční stromy. Většinou bez diváků

OKRES – Letošní rozsvěcování vánočních stromů v centrech měst a vesnic bude jiné, než byli lidé zvyklí v minulosti. Většinou se totiž uskuteční bez diváků – kvůli koronaviru se mají slavnostní akce přenášet formou on-line přenosů.

„Letos bohužel tradiční scénář nepřichází v úvahu, program jsme museli zrušit. Je třeba dodržovat platná vládní nařízení a omezení týkající se shromažďování více osob, která byla přijata proti šíření nákazy koronavirem,“ sdělil Jaroslav Němec, starosta Kroměříže.

Kroměříž nabídne lidem alternativní program, který zprostředkuje na svých facebookových stránkách. Kamerový přenos se chystá také v Hulíně, kde se vánoční strom rozsvítí o den později než v Kroměříži, konkrétně v pátek 27. listopadu. V Holešově se podobná akce uskuteční následující sobotu 28. listopadu.

„V rámci protikovidových opatření doporučujeme obyvatelům města a našeho regionu, aby rozsvítili svíčky nebo adventní výzdobu ve svých oknech a nescházeli se ve větším počtu na náměstí,“ uvedl Rudolf Seifert, starosta Holešova. I tam se chystá on-line přenos a záznam prostřednictvím městské televize.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná