Zastupitelé schválili ústavní stížnost. Část z nich byla proti

Kroměřížské zastupitelstvo schválilo na svém jednání ve čtvrtek 17. října podání ústavní stížnosti proti rozhodnutí okresního státního zastupitelství. To městu přidělilo v kauze stíhaného starosty Jaroslava Němce takzvaného opatrovníka. A právě proti tomuto rozhodnutí ústavní stížnost směřuje. Podpořilo ji dvacet zastupitelů, sedm bylo proti.

„Odebrat městu právo na samosprávu a svěřit ji do rukou jednomu člověku, nemůže v naší zemi nikdo, ani státní zástupce,“ zdůvodnila podání stížnosti Jana Zwyrtek Hamplová, která až dosud město v případě stíhaného starosty Němce zastupovala.

Novým opatrovníkem určilo státní zastupitelství advokátku Silvii Majtánovou. To mimo jiné znamená, že Hamplová už radnici v kauze stíhaného Němce nemůže zastupovat.

Podání ústavní stížnosti nezískalo v zastupitelstvu jednoznačnou podporu. Část jeho členů totiž návrh odmítla.

„Věřím v nezávislost justice, proto jsem podání stížnosti nepodpořil,“ uvedl opoziční zastupitel Jan Hašek.

V případě stíhaného starosty Němce jde o akcionářské smlouvy společnosti Vodovody a kanalizace Kroměříž. Starosta podle policie při jejich sjednávání porušil zákon, a to hned v několika případech. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže nicméně žádné chyby neobjevil.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná