Výnos z Tříkrálové sbírky je vyšší než vloni. Peníze mohou lidé posílat dál

KROMĚŘÍŽ – Více než dvě stě osmdesát tisíc korun darovali letos lidé třem králům v Kroměříži a přilehlém okolí. V celém okrese činí výtěžek zhruba 1,3 miliónů korun, což je o sto tisíc více než vloni. Za velkými čísly se skrývá nezištná pomoc těch, kteří přispěli.

Tříkrálová sbírka patří mezi nejstarší charitativní akce na Kroměřížsku. foto: Charita

„Do našeho regionu půjde více než polovina vybraných peněz. Ty použijeme na zkvalitňování služeb. Vloni jsme je vynaložili například na léky, dětem na školní stravování, na školní potřeby a lidem se speciálními potřebami přispíváme na různé pomůcky,“ uvedl ředitelka kroměřížské Charity Anna Valachová.

Ačkoli koledování tří králů už skončilo, zájemci mohou do sbírky posílat peníze dál, a to buď převodem na účet 66008822/0800, nebo formou DMS zprávy ve tvaru DMS KOLEDA 30 (60, 90 – podle výše zaslané částky) na číslo 87 777.

„Ze srdce děkujeme všem dárcům, jejich příspěvky pomohly a pomáhají lidem v nouzi. Všem vedoucím skupinek a koledníkům děkujeme za jejich dobrovolnickou aktivitu, bez jejich účasti by se Tříkrálová sbírka nemohla konat,“ zdůraznila Valachová.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná