Rodiče dostali varování. Anonym vyhrožuje střelným útokem na mateřskou školu. Řekl kdy, ale ne kde

Rodiče jsou v šoku. Dnes odpoledne jim přišel mail s varováním. V něm jim zaměstnanci mateřských škol oznámili, že kriminalisté obdrželi výhružku střelným útokem ve školkách. Anonym neřekl, kde má k útoku dojít. Termín ale uvedl: pátek 7. 5. 2021.

"NCOZ se intenzivně zabývá anonymní výhrůžkou o připravovaném útoku na mateřskou školku, která nebyla nijak specifikována. V součinnosti s krajskými ředitelstvími policie jsme přijali preventivní opatření a provádíme úkony směřující k vypátrání autora výhrůžky," oznámila dnes odpoledne na Twitteru Policie ČR.

"Není nutné podléhat panice, ale buďte opatrní"

Mnozí rodiče dětí navštěvujících  školky už byli o situaci informováni přímo od vedení mateřských škol. "Na území České republiky se objevila výhružka střelným útokem v mateřských školách, a to zítra - v pátek 7. 5. 2021. Není nutné podléhat panice, ale prosíme buďte obezřetní a opatrní. Nevpouštějte nikoho do budovy MŠ a pokud byste si všimli jakéhokoliv pohybu cizí osoby i na zahradě MŠ, prosím kontaktujte policii. Zavírejte za sebou prosím dveře," píše se ve zprávě, kterou obdrželi dnes odpoledne například rodiče v Šumperku.

Zaměstnanci školky v dopise nadále uvedli, že jsou se situací seznámeni a budou kontrolovat sebemenší pohyb a dbát na to, aby se do budovy MŠ nikdo cizí nedostal.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Pivovar Maxmilian
INZERCE
Radio Haná