Kroměříž projektuje novou sportovní halu. Znovu a od začátku

KROMĚŘÍŽ – Plány Kroměříže na novou víceúčelovou sportovní halu neskončily. Naopak. Právě znovu začaly. Vedení města totiž zavrhlo původní projekt a se vším začne od píky.

„Jiný postup nebyl možný. Ve spolupráci s architektem jsme vyhodnotili studii, kterou nechalo zpracovat minulé vedení města jako absolutně nevyužitelnou. Hlavními problémy bylo uživatelsky nevhodné řešení haly a také její vysoká cena,“ řekl kroměřížský starosta Tomáš Opatrný.

Co konkrétně radnici na původním projektu vadí? Plánovaná hala měla být oválná, což je řešení, které špatně využívá prostor. Problémem byly i skleněné stěny nebo fakt, že celá stavba byla prostorově naddimenzovaná, a to by její realizaci prodražilo údajně o 150 miliónů korun.

Radní už schválili investiční záměr a pověřili architektonickou firmu z Olomouce, aby připravila novou studii haly. Ta má stát nedaleko plaveckého bazénu.

„Je vhodné koncentrovat jednotlivé sportovní aktivity do jednoho území. Přesné umístění haly bude součástí studie,“ konstatoval architekt olomoucké společnosti Miroslav Pospíšil.

Stavět by se mohlo začít za dva až tři roky. Odhadované náklady jsou zhruba 300 miliónů korun a Kroměříž bude spoléhat na dotace – bez nich halu nepostaví.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná