Lidé mohou letos opět rozhodnout, co Kroměříž postaví

KROMĚŘÍŽ – Obyvatelé Kroměříže se mohou zapojit do dalšího projektu, jehož prostřednictvím rozhodnou o tom, co nového se v Kroměříži postaví. K dispozici mají pro tento účel dva milióny korun.

„Občané mohou sami rozhodovat o tom, kam bude část městského rozpočtu investována. Budou se tak podílet na podobě místa, kde žijí, mohou uplatnit svou kreativitu a nápady,“ uvedl kroměřížský starosta Tomáš Opatrný.

Minimální hodnota navrhovaného projektu je 50 tisíc korun a maximální 500 tisíc korun. Návrhy mohou zájemci podávat od 1. června do 31. července, a to prostřednictvím formuláře na webu vasekromeriz.cz. Náměty přijímá radnice i v tištěné podobě – doručit je lze osobně a poštou.

„Příkladem navrhnutého projektu je třeba vybudování hřiště či naučné stezky, umístění laviček, košů, stojanů na kola nebo venkovní trampolíny, nová turistická odpočívadla a pítka, instalace herních prvků, úprava kontejnerových stání či autobusové zastávky,“ popsala koordinátorka projektu Lucia Dusíková.

Město nyní pracuje na realizaci vítězných projektů z loňského prvního ročníku akce. Aktuálně projektuje vítězný záměr Psí park, který vznikne v lokalitě Pekelce. Na druhém místě skončil projekt na zvelebení výletiště Žlíbek v Těšnovicích – momentálně probíhá veřejná zakázka na pořízení unimo buňky pro kuchyňku a zázemí areálu.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná