Cestující v MHD čekají změny. Všechny budou k lepšímu

KROMĚŘÍŽ – Dva nové autobusy jezdí od nynějška v kroměřížské MHD. Navíc v těchto dnech zástupci města a Zlínského kraje podepsali deklaraci, která umožní zapojení MHD do celokrajského dopravního systému. V blízké budoucnosti by tak lidé mohli na jedinou jízdenku jezdit po městě i okolních regionech.

„Lidé si koupí jednu jízdenku, kterou budou moci použít na cestování vlakem, linkovým meziměstským autobusem a také na jízdu městskou hromadnou dopravou v Kroměříži,“ vysvětlil starosta Tomáš Opatrný.

Podepsání deklarace je zatím jen prvním krokem na cestě ke sjednocení jízdenek. Konkrétní podmínky ještě musí zástupci kraje i města dojednat.

Další moderní vozy

Cestující v kroměřížské MHD nově vozí dva moderní autobusy, které technické služby, jež městskou dopravu provozují, nasadily do provozu. Jedná se o hybridní vozy využívající k pohonu jak naftu, tak i elektřinu.

„V letech 2021 a 2022 jsme již dva hybridní autobusy pořídili. Ukázalo se, že jejich provoz je ekonomicky nejvýhodnější. Navíc jsou šetrné k životnímu prostředí,“ uvedl kroměřížský místostarosta Karel Holík




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná