Kroměříž opraví bazén. Opozice upozorňuje na chlor

KROMĚŘÍŽ – Kroměřížská radnice aktuálně instaluje nové trysky v krytém bazénu. Investice za 2,7 miliónu korun není jediná, kterou vedení města plánuje. V dalších letech čeká plavečák zásadní modernizace.

Kroměřížský bazén má k dokonalosti daleko. Proto vedení města chystá jeho rekonstrukci. Foto: red

„Během srpna by bazén měl být napuštěn tak, aby ho od září mohly opět využívat děti i široká veřejnost,“ uvedl kroměřížský starosta Tomáš Opatrný.

Budovu bazénu z roku 1986 chce město zateplit, vyměnit okna, dveře a opravit střechu, do které zatéká.

„Plánované úpravy zahrnují také instalaci fotovoltaické elektrárny, díky které by se měly snížit náklady na provoz bazénu,“ dodal Jan Vondrášek, mluvčí radnice. Následně přijde na řadu oprava samotné bazénové vany.

Voda je v pořádku, ujišťuje radnice

Vedení města se zároveň ohradilo proti tvrzení opozice, že kroměřížský bazén je v havarijním stavu a silně chlorovaná voda může lidem způsobovat kožní potíže.

„Kvalita bazénové vody je pravidelně kontrolována vždy hodinu před zahájením provozu a pak každou čtvrtou hodinu. Vzorky jsou analyzovány akreditovanou laboratoří. Hodnoty volného chloru se vzhledem k tomu, že bazény využívají děti, udržují spíše na nižší hodnotě, než je dáno vyhláškou. Žádné kožní onemocnění v poslední době hlášeno nemáme,“ ubezpečil Karel Holík, místostarosta Kroměříže.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná