Víkend se vydařil. Na letiště dorazily tisíce lidí

KROMĚŘÍŽ – Další ročník Dne uniformovaných sborů, který se minulou sobotu odehrál na letišti v Kroměříži, se těšil mimořádnému zájmu návštěvníků. Dorazilo na patnáct tisíc lidí, kteří mohli obdivovat středověké rytířské souboje i historickou techniku.

Foto: MÚ Kroměříž

„Letošní rok je pro Kroměříž významný, neboť si připomínáme 760 let od okamžiku, kdy biskup Bruno ze Schauenburku povýšil tehdejší osadu na město. Připomněli jsme si to netradiční částí programu v podobě rytířského turnaje, který nás symbolicky vrátil do minulosti,“ přiblížil část programu na letišti kroměřížský starosta Tomáš Opatrný.

Pestrá byla nabídka vojenské techniky – lidé si mohli prohlédnout tank T-34 nebo hned trojici letounů Boeing Stearman. Jeden z nich přiletěl do Kroměříže ze Šumperka. Rozhovor s jeho pilotem si můžete přečíst zde.

„Na přípravě Dne uniformovaných sborů se podílejí Dům kultury v Kroměříži, město Kroměříž, spolek Biskupští manové z Kroměříže a Technické muzeum v Brně. Akce se konala pod záštitou Ministerstva obrany ČR,“ dodal Jan Vondrášek, mluvčí kroměřížské radnice.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná