Kraj přijímá žádosti o kotlíkové dotace

Až do konce příštího srpna přijímá Zlínský kraj žádosti o kotlíkové dotace. Domácnosti mohou získat na výměnu starého kotle až 180 tisíc korun. Výměna se týká kotlů, které nesplňují třetí až pátou emisní třídu.

„O dotace si mohou zažádat vlastníci nebo spoluvlastníci rodinných domů, bytů v bytových domech či rekreačních objektů, ve kterých trvale bydlí,“ informoval náměstek hejtmana Lubomír Traub.

Na kotlíkové dotace mají nárok domácnosti, v nichž žadatel a všichni další členové pobírají starobní nebo invalidní důchod, případně lidé, kteří od 1. ledna 2022 pobírají příspěvek na bydlení.

„Žádost se vyplňuje elektronicky. Žadatel ji pak vytiskne, podepíše a spolu s přílohami doručí listinnou podobu žádosti osobně, poštou nebo do datové schránky Zlínského kraje,“ dodala Soňa Ličková, mluvčí Zlínského kraje. Další podrobnosti zjistí zájemci na webu zlinskykraj.cz 

Domácnosti, které uvedené podmínky nesplňují a starý kotel by také rády vyměnily, mohou čerpat peníze z programu Nová zelená úsporám.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná