Sodík se stěhuje z Kroměříže. Stará svítidla nahrazují nová

KROMĚŘÍŽ – Kroměřížská radnice pokračuje v modernizaci veřejného osvětlení. Stará sodíková svítidla nahrazují moderní LED žárovky. Letos jich technické služby vyměnily 300, ve druhé etapě to bude dalších 560 svítidel.

foto: pixbay

„Světla jsou vybavena i regulací příkonu, což umožní měnit intenzitu svícení. Příkon svítidla je snížen v noční době od 22 hodin do 4 hodin ráno o 40 procent, a pak se vždy vrací zpět do plného výkonu,“ uvedl Jan Vondrášek, mluvčí kroměřížské radnice.

S pokrytím nákladů na výměnu svítidel pomáhají městu dotace. Letos takto radnice obdržela 2,7 miliónu korun, druhá etapa výměny osvětlení bude z dotací hrazena téměř celá. Nové světelné zdroje mají i historické lampy v centru města, což si radnice hradí plně ze svého.

„Nyní je už vyměněna část žárovek v lucernách na Velkém náměstí, v ulicích Prusinovského a Křižná a ve spodní části Riegrova náměstí. Práce nadále pokračují a hotovo by mělo být na začátku příštího roku,“ doplnil ředitel Kroměřížských technických služeb Marian Vítek.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná