Tohle se bude příští rok dít v Kroměříži

KROMĚŘÍŽ – Kroměřížští zastupitelé schválili rozpočet města na příští rok. Na něj jsou úzce navázány také investiční akce. Bude jich požehnaně, včetně těch, o kterých se léta pouze mluvilo. Největší výdaje si vyžádá oprava bazénu.

Město plánuje řadu investiční akcí. Například i opravu bazénu. Ilustrační foto: red

„Museli jsme se vypořádat s nárůstem cen energií i dalších komodit. Přesto jsme se snažili, aby se výdaje na provoz nezvyšovaly a aby nám naopak zůstalo dostatek peněz na investice,“ dodal Tomáš Opatrný, starosta Kroměříže.

Největší díl z investičního koláče si ukousne oprava plaveckého bazénu za 50 miliónů korun. Dalšími velkými investicemi bude stavba chráněného bydlení v Pavlákově ulici a Domova se zvláštním režimem v Račíně. Počítá se také s opravou bývalého sídla městské policie, přípravou dokumentace na stavbu nové sportovní haly nebo realizací cyklostezky v úseku Kotojedy – Vážany.

Miliardový rozpočet

Rozpočet na příští rok počítá s příjmy ve výši 1,072 miliardy korun, výdaje budou 1,123 miliardy. „Plánovaný schodek 50,4 milionu korun město pokryje zůstatkem na bankovních účtech a zapojením projektových i dotačních účtů a fondů,“ dodal Jan Vondrášek, mluvčí radnice.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná