Sociální neziskovky mohou žádat o grant Nadace ČEZ. Vloni uspěly diakonie i charita

Nadace ČEZ vyhlásila program Neziskovky – profesionální rozvoj sociální péče. Organizace z našeho kraje v něm mohou žádat až o 200 tisíc korun na svůj vlastní rozvoj, například na rozšíření a zkvalitnění poskytovaných služeb, vzdělávání personálu nebo na zviditelnění organizace. "V roce 2023 Nadace ČEZ v tomto programu podpořila ve Zlínském kraji 11 projektů, mezi něž rozdělila více než 2 miliony korun. Příjem žádostí končí 31. ledna," upřesnil energetiků Vladislav Sobol.

Hospice, stacionáře, azylové domy, denní centra, poradny nebo třeba terapeutické dílny mohou i letos získat peníze od energetiků. Foto: čez

„Obrovský zájem ze strany neziskovek nás utvrzuje v tom, že zřízení speciálního grantu zaměřeného právě na rozvoj těchto organizací byl krok správným směrem. Zvláště v oblasti sociální péče, která je psychicky i fyzicky vyčerpávající, je v zájmu celé společnosti, aby ti, kdo pečují o naše blízké nemocné, staré či nemohoucí, byli v zaměstnání spokojení, motivovaní a měli chuť dělat svou práci co nejlépe. Jsme rádi, že chuť se zlepšovat a rozvíjet má tolik organizací,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Až 200 tisíc korun

Hospice, stacionáře, azylové domy, denní centra, poradny nebo třeba terapeutické dílny mohou využít až 200 tisíc korun například na různá školení, konzultace či stáže, na rozšíření spektra svých služeb a zvýšení kvality poskytované péče, na získání registrace či známky kvality, na spolupráci s externími odborníky a podobně. Jako jeden z mála umožňuje tento grant hradit i mzdové náklady související s rozvojem a profesionalizací organizace. Příjem žádostí v grantovém řízení pro rok 2024 probíhá do 31. ledna.

Podrobné informace o podmínkách grantu najdou zájemci ZDE.

Vloni Nadace ČEZ v programu Neziskovky podpořila tyto organizace:

Středisko rané péče EDUCO Zlín

Dotek Vizovice

Centrum pro zdravotně postižené Zlínského kraje

Charita Nový Hrozenkov

Azylový dům pro ženy a matky s dětmi Vsetín

Vzdělávací a komunitní centrum Integra Vsetín

Selesiánský klub mládeže Zlín

Diakonie ČCE – středisko CESTA Uherské Hradiště

Charita Valašské Meziříčí

Diakonie Valašské Meziříčí

Centrum služeb a podpory Zlín



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná