Z problémové lokality bude výkladní skříň sociálních služeb

KROMĚŘÍŽ – Nové domy pro osoby s Alzheimerovou chorobou a demencí mají vzniknout v kroměřížské lokalitě Račín. Ta dříve platila za problémové místo, kde se hromadily potíže s nepřizpůsobivými obyvateli města. Radnice nechala budovy strhnout a teď s místem počítá pro nové investice.

„Demografický vývoj je neúprosný, populace stárne a poptávka po pobytových službách pro občany trpící různými typy demencí se stále zvyšuje. Proto je nezbytné, aby na tuto potřebu vedení města reagovalo,“ dodal místostarosta Pavel Motyčka, který má na starost oblast sociální a zdravotnictví.

V Račíně mají vyrůst tři domy – dva budou sloužit přímo klientům, třetí jako zázemí pro personál. Velké plány si vyžádají velké výdaje.

„Celkové náklady na stavbu domova a jeho vybavení jsou podle projektu zhruba 130 milionů korun. Maximální výše dotace od státu činí 80 milionů korun, navíc máme příslib od Zlínského kraje, že poskytne dotaci ve výši deseti procent nákladů na výstavbu domova,“ uvedl kroměřížský starosta Tomáš Opatrný.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná