V Kroměříži sleví senior taxi. Zájem o něj je i v Holešově

OKRES – Příjemnou novinku ocení v novém roce lidé, kteří využívají senior taxi v Kroměříži. Maximální částka, kterou za jízdu zaplatí, totiž klesne ze šedesáti korun na čtyřicet. Smyslem je, aby městského taxíku využíval větší počet lidí z místních částí.

O využití senior taxi je v Kroměříži velký zájem. Po zlevnění jízdného možná ještě vzroste. foto: MÚ Kroměříž

„Maximální cena čtyřicet korun za jednu jízdu nebude uplatněna v případě, kdy součástí jízdy bude čekací doba. Cena za čekání zůstává stejná jako v předchozích letech, tedy dvě koruny za jednu minutu. Nemění se ani ostatní podmínky - senior taxi mohou využít lidé starší 65 let nebo zdravotně postižení s bydlištěm v Kroměříži a místních částech města. Kilometr jízdy přijde na patnáct korun,“ uvedl Jan Vondrášek, tiskový mluvčí Kroměříže.

V okresním městě využívají taxíku hlavně důchodci, v menší míře hendikepovaní lidé. Senior taxi s nimi podnikne každý měsíc zhruba dvě stě jízd.

Stejná služba začala letos úspěšně fungovat také v Holešově a tamní radnice ji bude podporovat také příští rok. „Senior taxi pravidelně využívá osmdesát místních seniorů,“ dodala mluvčí Holešova Hana Helsnerová.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná