Čtyřdenní Dobývání hradu Plumlov slibuje nabitý program na prodloužený víkend

Celodenní program pro celou rodinu se chystá na první červencový víkend na zámku v Plumlově. Sokolnický spolek Dědictví zde od soboty 3. až do úterý 6. července připravuje akci Dobývání hradu Plumlov, na kterém se během čtyř dní představí šermířské a mušketýrské skupiny se svými vystoupeními. Nabitý program doplní také kovářští mistři, sokolníci, řemeslné dílny nebo loutkové divadlo pro děti. Po celou dobu akce budou připraveny také netradiční prohlídky plumlovského zámku.

Areál zámku Plumlov bude od soboty do úterý otevřen vždy mezi 9:30 a 18:00. Během dne se budou moci návštěvníci projít po řemeslném trhu, prohlédnout si sokolnický výcvik, zastavit se u kováře Jakuba nebo si zkusit práci na hrnčířském kruhu ve Skřítkově řemeslné dílně.

Program budou doplňovat přehlídky šermu, bojových umění a ukázky života vojenského tábora během obléhání. Vrcholem každého dne bude vždy ve 13 hodin Bitva o Plumlov pod taktovkou šermířské skupiny Nuntius Regis.

Po celou dobu akce budou na plumlovském zámku probíhat netradiční tematické prohlídky. Každou půlhodinu se mohou návštěvníci zúčastnit speciálních kostýmovaných prohlídek Vysokým zámkem. Několikrát během dne bude zpřístupněno také hradní sklepení, kam bude možné se vydat na netradiční průzkum.

Parkovat bude během akce možné zdarma v okolí hlavního náměstí a u rybníka pod zámkem. Vstupné pro dospělé je 140 korun, pro děti od 4 do 14 let 70 korun. V ceně vstupenky je celodenní program na plumlovském zámku a jeden vybraný prohlídkový okruh. Více informací o Dobývání hradu Plumlov naleznete na webových stránkách Zámku Plumlov.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná