Malá věc s velkou dohrou? Senior taxi v Kroměříži rezonuje

KROMĚŘÍŽ – Výběrové řízení na řidiče senior taxi v Kroměříži se stalo předmětem ostré výměny názorů mezi vedením města a Petrem Lupínkem, který o pracovní pozici projevil zájem. Ačkoli by zaměstnavateli – Sociálním službám města Kroměříže – jeho přijetím vznikl nárok na dotaci z úřadu práce, rozhodl se Lupínkovu žádost odmítnout, byť splňoval veškeré požadavky. Místo něj vzal dalšího uchazeče s obdobnými zkušenostmi, avšak bez zmiňovaného finančního zvýhodnění. Město pochybení odmítá.

„Při sdělení mého neúspěchu u výběrové komise mě nejvíc zarazilo, že nebylo přihlédnuto k ekonomickému zájmu města, a byla tak odmítnuta dotace na mé zaměstnání ve výši zhruba dvě stě tisíc korun,“ uvedl Petr Lupínek, který proti rozhodnutí výběrové komise podal námitky. Ani těm ale vyhověno nebylo.

Případem se teď možná bude zabývat kontrolní výbor radnice. Jeho oslovení zvažují někteří zastupitelé. Uvedené skutečnosti podle nich vzbuzují pochyby o tom, že si sociální služby počínaly v souladu se zásadami řádného hospodáře, jak ukládá zákon.

Podle Dagmar Klučkové, ředitelky Sociálních služeb města Kroměříže, probíhalo výběrové řízení transparentně. „Uzavírání pracovního poměru se zaměstnanci naší příspěvkové organizace není z hlediska legislativy podmíněno realizací výběrového řízení, pokud vybíráme nové zaměstnance touto formou, je to naše volba, nikoli povinnost. A hlavním důvodem je právě nastavení podmínek či kritérií, která jsou stejná pro všechny účastníky výběrového řízení,“ vysvětlila Klučková.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná