Dobrá práce. Strážníci zachránili chlapce před utonutím

KROMĚŘÍŽ – Možná jen minuty dělily od tragédie dvojici chlapců v Kroměříži, kteří si v neděli 21. února odpoledne kopali na břehu řeky s míčem. Poté, co se balón zakutálel do vody, snažil se ho jeden z hochů vytáhnout. Přitom mu ujely nohy a skončil v Moravě. Z vody ho na poslední chvíli zachránili strážníci městské policie.

„Břeh tvoří v tomto místě velký sráz, který byl navíc kluzký, a kvůli tajícímu sněhu rozmáčený a zablácený. Jeden ze strážníků se snažil mladíka udržet u břehu dřevěnou holí, kterou našel na břehu, druhý běžel pro záchrannou vestu,“ popsal okolnosti zásahu Libor Kubiš, ředitel Městské policie Kroměříž.

Hoch se do příjezdu hlídky přidržoval trsu trávy, aby ho silný proud nestrhl. Pomocí záchranné vesty a lana se mladíka podařilo vytáhnout na břeh.

„Chlapec neměl žádné viditelné zranění, byl pouze silně podchlazený. Přesto hlídka na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu. Do příjezdu záchranářů strážníci poskytli promočenému chlapci azyl ve služebním vozidle. Po vyšetření si ho převzali rodiče,“ dodal Kubiš.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná