Očkování proti covidu dostanou přednostně učitelé

OKRES – Od minulé soboty se mohou do očkovacího systému proti covid-19 hlásit učitelé z celého Zlínského kraje. Ředitelé jednotlivých škol už dostali přesné instrukce, jak postupovat. Nově se mohou registrovat i senioři nad sedmdesát let věku.

„Od dubna očekáváme několikanásobný nárůst dodávek vakcín. Proto jsme požádali starosty obcí s rozšířenou působností o vytipování lokalit pro umístění nových očkovacích míst. Kapacitu bychom chtěli naplnit buď zdravotnickým personálem ze soukromé sféry, nebo z našich nemocnic. Vítáme každého zdravotníka, který by chtěl pomoci s očkováním,“ dodal hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Dosud se v celém kraji podařilo naočkovat zhruba třicet tisíc lidí. V první vlně dostávali vakcínu zdravotníci, pracovníci v sociálních službách, jejich klienti a senioři nad osmdesát let věku – těch se zatím podařilo naočkovat 30 procent.

„Nově se mohou nechat očkovat také učitelé či nepedagogičtí zaměstnanci škol. Do rezervačního systému se přihlásí pomocí speciálního kódu, který dostali jednotliví ředitelé,“ uvedla krajská radní Zuzana Fišerová.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná