Soud potrestal radního z Kroměříže. Navzdory slibům Piráti zůstávají v koalici

KROMĚŘÍŽ – Okresní soud v Kroměříži uznal Tomáše Třasoně, zastupitele a radního Kroměříže, vinným ze spáchání trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku. Třasoň je navíc členem dozorčí rady společnosti VAK Kroměříž, jednatelem společnosti Kroměřížské technické služby a předsedou finančního výboru. Koaliční Piráti, kteří předem avizovali, že nebudou spolupracovat s trestně stíhanou osobou, odmítli situaci komentovat a ve vedení města zůstávají.

„Tomáš Třasoň byl rozsudkem Okresního soudu v Kroměříži uznán vinným přečinem porušení povinnosti při správě cizího majetku dle § 220. Zároveň mu byl uložen peněžitý trest ve výši 42 tisíc korun,“ uvedl pro Kroměřížský Rej soudce Karel Rašín. Dále má radní nahradit poškozené Kroměřížské nemocnici škodu ve výši 535 tisíc korun.

Rozsudek není pravomocný, podle dostupných informací se radní proti verdiktu soudu odvolal. Redakce Kroměřížského Reje požádala Tomáš Třasoně o vyjádření, ten však na její dotaz nereagoval. Soudem projednávaná trestná činnost souvisí s neoprávněným předepisováním léků z období, kdy Tomáš Třasoň pracoval v Kroměřížské nemocnici jako primář oddělení onkologie.

Piráti mlčí

Kroměřížská buňka Pirátské strany, která je od posledních komunálních voleb členem radniční koalice, si dala do předvolebního prohlášení slib, že nebude spolupracovat s nikým, kdo je trestně stíhaný. Kroměřížský Rej proto s dotazem na případné setrvání Pirátů v koalici kontaktoval místostarostu Kroměříže Vratislava Krejčíře nejprve e-mailem, který zůstal bez odpovědi. Pozdější pokus autora článku o telefonické vyjádření zůstal rovněž bez reakce – místostarosta ve smluvený termín nezvedal telefon.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Pivovar Maxmilian
INZERCE
Radio Haná