Školy v kraji se otevřou stejně jako jinde, ujistilo hejtmanství

KRAJ – Od pondělí 12. dubna se začnou vracet školáci do škol. Až do poslední chvíle přitom nebylo jasné, zda se rozvolnění bude týkat i Zlínského kraje, kde přetrvává špatná epidemiologické situace. Ve hře byl scénář, že se zde školy oproti jiným regionům otevřou s týdenním zpožděním.

„Chceme otevřít školy a služby v režimu, v jakém se budou od pondělí otevírat i v jiných krajích. Otevření části služeb znamená snížení migrace mezi kraji a pravidelné testování ve školách nám pomůže včas podchytit šíření nákazy ve školských kolektivech,“ informoval hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Do lavic se zatím mají vrátit pouze děti z prvního stupně základních škol, a to ještě v týdenním střídavém režimu. Školáci se budou muset také dvakrát týdně testovat na covid-19.

„Abychom nemuseli školy a služby v brzké době zase zavírat, budeme muset i nadále dodržovat ochranná opatření. Vir jsme ještě rozhodně neporazili, epidemie nezmizela a zátěž nemocnic je stále vysoká. Kdy budeme moci přistoupit k nějakému dalšímu rozvolnění, je na zodpovědném přístupu každého z nás,“ doplnil hejtman Radim Holiš.

Od pondělka se také mají otevřít některé služby a dojít k plnému obnovení veřejné hromadné dopravy.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná