Vakcinace v očkovacích centrech jede naplno. Může ale výrazně přibrzdit

OKRES – Kolem sedmi set lidí denně naočkuje vakcínou proti covid-19 nemocnice v Kroměříži. Naplno jedou i další očkovací centra v kraji. Aktuálně dostalo vakcínu kolem 20 tisíc lidí v okrese, což ale k vybudování kolektivní imunity zdaleka nestačí.

„Je důležité, aby se lidé do systému k očkování dále registrovali. Zvládneme naočkovat stovky lidí denně,“ uvedla Veronika Slaměnová, mluvčí  Kroměřížské nemocnice.

Lékaři a epidemiologové se obávají, že zájem lidí o očkování proti covid-19 ochabne s příchodem léta i tím, jak k očkování získá přístup mladší generace lidí. O té se až dosud tvrdilo, že nepatří mezi koronavirem ohroženou skupinu obyvatel, a tak je její motivace k vakcinaci nižší než u seniorů. 

„Očkovací centrum ve Zlíně zvládne proočkovat až 1200 lidí denně, dnes očkujeme zhruba 700. Je opravdu důležité, aby se tempo očkování nezastavilo,“ uvedl  Egon Havrlant, mluvčí Nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně.

Aktuálně se k očkování mohou hlásit lidé nad 55 let věku. Zátěž nemocnic ve Zlínském kraji je kvůli covid-19 stále vysoká a klesá jen velmi pomalu.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná