Migranti v Hulíně pouze přestupují, uklidňuje vedení města a policie

HULÍN – Zvýšený počet nelegálních migrantů způsobuje nervozitu v Hulíně. Ve městě totiž vzniklo středisko, kde policie uprchlíky eviduje. Většinou jde o Syřany. Skutečností je, že nikdo z nich nemá zájem v Česku zůstat a většina pokračuje do Německa. Navíc, policisté neevidují žádný přestupek nebo incident, který by s cizinci souvisel

„Policie mě ujistila, že má situaci zcela pod kontrolou a našim občanům tedy nehrozí žádná zvýšená bezpečnostní rizika. Hulín je do systému vyhošťování nelegálních migrantů zapojen pouze tím, že zde nasedají do vlaků a přemisťují se mimo region,“ uvedl starosta Hulína Roman Hoza.

Na Moravě jsou zatím dvě střediska, kde policie uprchlíky shromažďuje a po vyřízení nezbytných formalit je pouští dál – Břeclav a právě Hulín. V každém takovém místě pracuje zhruba padesátka policistů, kteří migranty evidují.

„Ve Zlínském kraji jsme doposud nezaznamenali žádné protiprávní jednání ze strany těchto migrantů. Všichni cizinci na nádraží v Hulíně bez průtahů nastoupili do vlaku a z města odjeli. Nedopustili se přitom žádného trestného činu, přestupku nebo porušení veřejného pořádku,“ zdůraznil Bohdan Varyš, náměstek pro vnější službu zlínské policie.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Pivovar Maxmilian
INZERCE
Radio Haná