Do sociálních služeb půjde více peněz

KROMĚŘÍŽ – O půl miliónu korun více půjde příští rok do sociálních služeb v Kroměříži. Na setkání s jejich představiteli to uvedlo vedení města. Celkem se tak jedná o částku 8,4 miliónu korun. Další novinkou bude vytvoření speciální pracovní skupiny. Ta se chce zabývat tím, jak v dalších letech nabízené služby ještě zlepšit.

Vedení města na setkání se zástupci poskytovatelů sociálních služeb. foto: web

„Systém finanční podpory jednotlivým poskytovatelům zůstává stejný, nezáleží na jejich zřizovateli, ale na konkrétně vykázaných úkonech pro občany Kroměříže v určitém období, z něhož se vychází při výpočtu výše dotace,“ vysvětlil vedoucí sociálního odboru kroměřížské radnice Radovan Klabal.

Kroměříž zároveň připravila nový sociální projekt. Ten se má zaměřit na pomoc lidem, kteří se v důsledku současné tíživé ekonomické situace dostali do problémů.

„V této souvislosti zřídilo město už v říjnu informační linku, na které se občané dozvědí, co je potřeba k získání příspěvku či doplatku na bydlení, kde vyřídí dávku mimořádné okamžité pomoci, případně příspěvek na živobytí,“ dodala Šárka Kučerová z kroměřížské radnice.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná