Kroměříž instaluje další inteligentní přechody

KROMĚŘÍŽ – Další dva přechody, vybavené moderní LED technologií, umístí do ulic kroměřížská řadnice. „Zebry“ jsou výborné v tom, že jakmile na ně vstoupí chodec, rozsvítí se červeně.

Nově nasvícené přechody zvýší bezpečnost chodců i řidičů. foto: MÚ Kroměříž

„První přechod bude u křižovatky ulic Spáčilova a Obvodová a druhý v Albertově ulici u prodejny Penny Market,“ uvedl Jan Vondrášek, mluvčí kroměřížské radnice.

Oba přechody budou standardně nasvícené bílou barvou. Jakmile na ně vkročí chodec, změní se LED na červenou. Systém bude tímto způsobem fungovat nepřetržitě, tedy nejen v noci nebo za snížené dohlednosti.

„Křižovatka ulic Spáčilova a Obvodová je nepřehledná, kromě chodců do ní vjíždějí i cyklisté. Pro jejich bezpečnost je žádoucí přechod nasvítit. Stejně tak je bezpečnost důvodem zviditelnění přechodu u Penny Marketu, který často využívají starší občané či rodiny s dětmi,“ dodal kroměřížský místostarosta Karel Holík.

Instalace LED systému vyjde zhruba na jeden milión korun. Postará se o ni městská společnost s tím, že hotovo bude do konce letních prázdnin.




INZERCE

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná