Morava dnes vystoupá na první povodňový stupeň. Pokračovat bude v neděli

OKRES – Na první povodňový stupeň vystoupí dnes v sobotu 14. září řeka Morava v Kroměříži. Počítají s tím aktuální meteorologické modely. Na druhý stupeň půjde řeka nahoru v neděli. Voda by měla začít opadat v pondělí 16. září.

„Situaci sledujeme a chceme být co nejlépe připraveni. Pohotovost již mají dobrovolní hasiči, městští policisté a pracovníci Kroměřížských technických služeb. Připravujeme pytle na ochranu proti velké vodě, zajišťujeme techniku a řešíme také parkování pro obyvatele i firmy ze záplavových oblastí, kteří budou moci v případě ohrožení velkou vodou využít parkoviště kroměřížského výstaviště,“ uvedl Tomáš Opatrný, starosta Kroměříže.

Čtyřmetrovou výšku hladiny překročí Morava v Kroměříži v sobotu odpoledne, na druhý povodňový stupeň by se podle aktuálních předpovědí měla dostat v neděli.

„Prosíme také veřejnost, aby nechodila do lesů a parků, kde kvůli silnému větru a podmáčenému terénu hrozí padání stromů. Na popadané stromy a polámané větve je potřeba dát si pozor i na silnicích,“ dodala Soňa Ličková, mluvčí Zlínského kraje.




INZERCE

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná