Velká voda způsobila na Kroměřížsku škody za desítky miliónů korun

KROMĚŘÍŽSKO – Ačkoli fatální záplavová vlna, která řádila hlavně na severu Olomouckého a Moravskoslezského kraje, se Kroměřížsku vyhnula, povodně zde způsobily i tak škody za desítky miliónů korun. Poškozené jsou hráze, mosty některé školy a hřiště.

Poškozené vybavení domova pro seniory. foto: MÚ Kroměříž

„Nejvyšší položkou je poškozená škola v Kvasicích za 25 miliónů a domov pro seniory v kroměřížské místní části Vážany se škodou 21 miliónů korun. Významná je i škoda na zaplaveném fotbalovém areálu v Kroměříži a na mostech,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.

Ze zmiňovaného domova pro seniory se museli důchodci kvůli velké vodě evakuovat. Vrátit se budou moci až poté, co dělníci a řemeslníci dají celou nemovitost do pořádku. V ideálním případě by se tak mohlo stát během nadcházejících dnů.

„Byli bychom velmi rádi, pokud by se klienti mohli vrátit někdy během tohoto týdne. Závisí to na tom, zda se podaří zprovoznit výtahy. Stravování či praní jsme schopni zajistit v jiných naších zařízeních, ale bez výtahů se neobejdeme,“ popsala Dagmar Klučková, ředitelka Sociálních služeb města Kroměříže, pod které vážanský domov patří.




INZERCE

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná